Spreker: Eefje Battel

Innovatiemanager Sportinnovatiecampus Brugge

Biografie

Eefje Battel is sinds 2016 werkzaam als Innovatiemanager bij Sportinnovatiecampus van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) en Sport Vlaanderen. Eefje is verantwoordelijk voor het multidisciplinaire onderzoeksplatform met expertise op het vlak van innovatie binnen het interactief en laagdrempelig bewegen met behulp van technologie. De belangrijkste doelstellingen zijn het testen, ontwikkelen en demonstreren van nieuwe innovatieve producten en diensten zoals interactieve beweeggames en gamification-toepassingen.

Titel presentatie: Lessons learned: dé Vlaamse proeftuin voor interactieve technologie en beweeggames

Sinds 5 jaar wordt op de Sportinnovatiecampus van hogeschool Howest en Sport Vlaanderen ingezet op technologie als middel om zoveel mogelijk doelgroepen aan het bewegen te krijgen. Studenten en projectmedewerkers met expertise in game development, productontwerp, IoT, creatieve technologieën en beweeg- en gezondheidswetenschappen werken er intensief samen.

Op die manier worden - vaak op vraag van de sportsector of technologiebedrijven - heel wat innovatieve concepten, ideeën en prototypes uitgewerkt, met een focus op exergames. Naast het ontwikkelen en implementeren van eigen exergames worden op de Sportinnovatiecampus ook commerciële beweeggames aangekocht om die vervolgens in verschillende contexten uit te testen.

In 2021 schakelden Howest & Sport Vlaanderen nog een versnelling hoger door samen te investeren in een gloednieuwe Sportscube for Active Gaming. Hier is iedereen welkom om naar hartenlust te "exergamen".

Tijdens deze sessie komen heel wat unieke cases aan bod en worden de belangrijkste 'lessons learned' met betrekking tot de ontwikkeling en implementatie van exergames gedeeld. Breng jij jouw kennis over exergaming ook naar de next level?

Eefje Battel