Spreker: René Sielhorst

Founder Its My Life

Biografie

René Sielhorst is al ruim 13 jaar founder en eigenaar van Its My Life. Voor deze periode was hij vanaf 1989 o.a. manager Corporate Gym bij de Gemeente Den Haag en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In 2006 werd hij mede-eigenaar van Intenz Bedrijfsfitness dat in 2009 fuseerde met de internationale bedrijfsfitnessketen High Five. In 2011 richtte bij Its My Life op dat vanaf 2014 los ging van High Five en als onafhankelijke en zelfstandige organisatie verder ging.

De passie van René, en Its My Life, is om zoveel mogelijk mensen te motiveren en te helpen richting een actieve leefstijl. ​Via de Its My Life-App kunnen deelnemers Fitcoins® sparen voor gratis gezonde producten en diensten, simpelweg door meer te bewegen of deel te nemen aan sociale, educatieve of sportieve activiteiten. Its My Life helpt organisaties, bedrijven, gemeenten en instellingen om een eigen Fitcoin® Health Community (FHC) te bouwen. Een FHC is een 'slimme gezondheid gemeenschap' waar de leden onderling verbonden zijn via de Its My Life-app en je Fitcoins® kunt verdienen én uitgeven.

Titel presentatie: Its My Life: Fitcoins brengen je in beweging

Wanneer we mensen in beweging willen brengen, hebben we het al snel over sport als oplossing. Maar het probleem is niet dat we te weinig sporten, we zitten teveel. En hoe help je nu mensen uit de stoel, wanneer we in onze maatschappij voortdurend worden beloond om te blijven zitten. Onze boodschappen worden gratis binnen 10 minuten thuis bezorgd, we krijgen spaarpunten wanneer we vaker tanken en de auto pakken en wie thuis achter de keukentafel blijft werken krijgt een vergoeding voor de koffie. Precies, door niet het stilzitten maar juist het bewegen te gaan belonen. Dat is de missie van Its My Life, en technologie helpt daarbij. In deze presentatie laat René Sielhorst zien hoe dat werkt in de praktijk. Welke ervaringen zijn opgedaan bij bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. Wat werkt niet en wat werkt wel. Sinds de oprichting in 2011 heeft Its My Life beweegdata verzameld van meer dan 30.000 gebruikers. Deze data leveren een schat aan informatie op die René met jou gaat delen tijdens zijn presentatie.

rene