Spreker: Peter Warman

Co-founder & Chairman Newzoo

Biografie

Peter Warman is Co-Founder en voorzitter van Newzoo. Newzoo is het wereldwijd marktleider op het gebied van data van gaming en esports. Ze helpen een aantal van ‘s werelds grootste entertainment-, technologie- en mediamerken om hun publiek te bereiken, concurrenten te volgen, kansen te spotten en strategische en financiële beslissingen te nemen. Klanten zijn bijvoorbeeld Google, Microsoft, Warner Bros, Valve, Puma en Bayern München. Na 15 jaar CEO van Newzoo te zijn geweest, heeft Peter de rol van voorzitter op zich genomen sinds februari 2022. In deze nieuwe rol focust hij zich op de langetermijnstrategie.

Titel presentatie: The Future of Sport and Gaming

Er zijn wereldwijd drie miljard gamers, evenveel als het aantal sportfans. De overgrote meerderheid van hen houdt zich bezig met beide vormen van entertainment. De convergentie is aanstaande en wordt versneld door markttrends.

Gaming en esports zijn nu al onschatbare middelen voor merken, media en sportorganisaties om hun publiek te bereiken en erbij te betrekken - vooral die waardevolle en moeilijker te bereiken jongere consumenten. Maar we staan nog maar aan het begin. De overlap met sport neemt snel toe, zowel vanuit een consumenten- als een zakelijk perspectief.

Peter Warman van Newzoo geeft zijn visie op de gedeelde toekomst van gaming en sport. Je krijgt unieke inzichten in de manier waarop sportorganisaties, van clubs en organisatoren van competities en sportevenementen tot merken en bureaus, data gebruiken om de vele kansen die voor ons liggen op te sporen en te begrijpen.

Peter Warman