Dagvoorzitter: Froukje Jansen

Dagvoorzitter Kennisevent EGG

Biografie

Froukje Jansen is presentator, journalist, debatleider, en programmamaker met een uitgesproken maatschappelijk profiel. De laatste tijd is ze als verslaggever te zien bij het tv-programma RTL Live.

Tot nu toe werkte ze onder andere voor de omroepen Llink, NOS, en VARA. Ze maakte daar o.m. de televisieprogramma’s 6Pack, Llinke Soep en 3 op Reis en was reporter op de Olympische Spelen in Beijing. Voor Omroep Gelderland maakte ze het sympathieke sportprogramma ‘Clubgenoten’.

Ze begon haar carrière overigens als turnster: ze was Nederlands Kampioen op haar 18e en 19e. Daarna studeerde ze sociaal-culturele wetenschappen aan de Universiteit Van Amsterdam, gevolgd door de Theaterschool in Amsterdam. Tevens rondde ze een yoga-opleiding af.

Froukje heeft een grote interesse voor innovaties en technologie, met name als het gaat om duurzaamheid. Eerder presenteerde ze ook de Techleap Summit. Als inspirerende presentator, kritische bevlogen interviewer en met haar achtergrond in de sport is ze de perfecte dagvoorzitter voor het Kennisevent EGG.

Froukje Jansen